måndag 20 oktober 2008

Nordens citrus


Det är dags för fler att upptäcka en slumrande delikatess. Havtorn. Ett synnerligen surt och smakfullt litet bär. Dessvärre är det svårplockat. Mycket svårplockat. Rätt behandlat ger det dig en smakupplevelse som går ovan det mesta. En lätt dragning åt passionsfrukt kan skönjas när syran gett med sig. Så bege dig ut i naturen och sök upp havtornsnår. Men passa dig. Busken har taggar. Stora taggar.

1 kommentar:

Swishwish sa...

var på Billudden idag, massor av havtornsbär hänger kvar i vinterkylan. Kan man använda dem nu när de är frusna? Man kan ju använda slånbär?!
Hursomhelst... Jag fick början på min samling i julklapp. Gordons kokbok och adresserna till alla hans restauranger, tänkte jag skulle börja samla på nåt som inte tar plats. Men det kommer ta tid, och bli dyrt... God Jul på dig, din flitiga bloggare!