tisdag 23 juni 2009

Rena rama rabarbern!

Hör upp! Hör på! Hör ni?
Hur det växer i rabarberbuskagen runt om i vårt rabarbertäta land?

Gå genast ut och skörda denna sura rara medicinalväxt!
Koka marmelad! Koka sylt! Baka en kaka! Koka kompott!

Gör vad som helst men låt inte denna delikatess står orörd.

Rabarbermarmelad:
1 kg rabarber
1 l strösocker
50 g mörkt muscovadosocker (kan utelämnas)

Skölj och ansa rabarbern något. Skär i skivor.
Blanda med sockret i en stor och vid tjockbottnad kastrull.
Låt koka upp och därefter koka på svag värme tills marmeladen fått
den konsistens du vill ha. Jag föredrar att koka den ca tre timmar för att få den riktigt smakrik.

Smaksättningar:
vanilj
citron
saffran
choklad (5-8g 70% mörk choklad / 2dl marmelad)
chili

Ja du kan smaksätta som du vill! Prova dig fram!

Smaklig trädgård!


.